26 Ocak 2016 Salı

Elmalı Pay




Malzemeler:

Hamuru:
500 gr. Un
200 gr. soğuk Tereyağı
3 çorba kaşığı soğuk Limon suyu
2 çorba kaşığı soğuk Su
Bir tutam Tuz

Harcı:
1 kg. Elma
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı Kuru Üzüm
½ çay bardağı Sıvıyağ
1 adet Limon
1 çorba kaşığı Nişasta
1 su bardağı çekilmiş Ceviz
1 su bardağı Şeker

Yapılışı:

Unu bir kaba koy, ortasını aç tereyağı ve bir tutam tuzu koyarak yoğur. Ekmek kırıntısı gibi olunca su ve limon suyunu ekleyerek yoğur.
Elmaları soyup yarım ay şeklinde doğra. Kalan malzemeleri ekleyerek harmanla.
Hamurun yarısını kalıba elinle yerleştir. Elmalı harcı üzerine dök. Kalan hamurdan portakal büyüklüğünde alıp şeritler yaparak üzerini kafes gibi kapa.

170 derece fırında pişir. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serp.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder