Malzemeler:
Hamuru:
500 gr. Un
200 gr. soğuk Tereyağı
3 çorba kaşığı soğuk Limon suyu
2 çorba kaşığı soğuk Su
Bir tutam Tuz
Harcı:
1 kg. Elma
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı Kuru Üzüm
½ çay bardağı Sıvıyağ
1 adet Limon
1 çorba kaşığı Nişasta
1 su bardağı çekilmiş Ceviz
1 su bardağı Şeker
Yapılışı:
Unu bir kaba koy, ortasını aç tereyağı ve bir tutam
tuzu koyarak yoğur. Ekmek kırıntısı gibi olunca su ve limon suyunu ekleyerek
yoğur.
Elmaları soyup yarım ay şeklinde doğra. Kalan
malzemeleri ekleyerek harmanla.
Hamurun yarısını kalıba elinle yerleştir. Elmalı
harcı üzerine dök. Kalan hamurdan portakal büyüklüğünde alıp şeritler yaparak
üzerini kafes gibi kapa.
170 derece fırında pişir. Soğuyunca üzerine pudra
şekeri serp.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder