Malzemeler:
Pandispanya
Hamuru:
1.5 su bardağı Un
3 Yumurta
1 su bardağı Şeker
½ çay bardağı Limon suyu
1 paket Kabartma Tozu
1 Limonun rendesi
Kreması:
1.5 su bardağıSu
1 su bardağı Şeker
1.5 Limonun suyu
1 yumurta
2 yemek kaşığı Un
1 yemek kaşığı Mısır Nişastası
1 Limonun rendesi
Yapılışı:
Hamuru için şeker ve yumurtayı 5 dakika çırpın. Unu
yavaş yavaş ekleyerek telle karıştırın. Kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
180 derecelik fırında pişirin.
Krema malzemelerinin hepsini bir tencereye koyarak
muhallebi gibi pişirin.
Fırından çıkardığınız pandispanyayı ılındıktan sonra
ortadan ikiye bölün. Bir çay bardağı ılık süt ile iki parçayı da ıslatın. Araya kremanın
yarısını sürün, muz dilimleri ile doldurun. Üstüne ikinci parçayı kapatıp
Hindistan cevizi ve yeşil fıstık ile süsleyin.
Not:
Ben
kare şeklinde bir kalıpta yaptım ama 20cm.lik bir kalıpta daha kabarık bir
görüntü elde ediyorsunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder