26 Ocak 2016 Salı

Limonlu Tart






Malzemeler:

Pandispanya Hamuru:
1.5 su bardağı Un
3 Yumurta
1 su bardağı Şeker
½ çay bardağı Limon suyu
1 paket Kabartma Tozu
1 Limonun rendesi

Kreması:
1.5 su bardağıSu
1 su bardağı Şeker
1.5 Limonun suyu
1 yumurta
2 yemek kaşığı Un
1 yemek kaşığı Mısır Nişastası
1 Limonun rendesi

Yapılışı:
Hamuru için şeker ve yumurtayı 5 dakika çırpın. Unu yavaş yavaş ekleyerek telle karıştırın. Kalan malzemeleri ekleyip karıştırın. 180 derecelik fırında pişirin.
Krema malzemelerinin hepsini bir tencereye koyarak muhallebi gibi pişirin.
Fırından çıkardığınız pandispanyayı ılındıktan sonra ortadan ikiye bölün. Bir çay bardağı ılık süt ile iki parçayı da ıslatın. Araya kremanın yarısını sürün, muz dilimleri ile doldurun. Üstüne ikinci parçayı kapatıp Hindistan cevizi ve yeşil fıstık ile süsleyin.


Not: Ben kare şeklinde bir kalıpta yaptım ama 20cm.lik bir kalıpta daha kabarık bir görüntü elde ediyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder