Malzemeler:
½ kg Tatlı Kabak (ben 700 gr kullanıyorum)
3 yumurta
1 bardak şeker
1 paket krema
1.5 paket Labne peynir
2 yemek kaşığı mısır nişastası (ben biraz daha fazla
kullanıyorum)
100gr tereyağ
1 paket potibör bisküvi
Yapılışı:
Tereyağını erit, ufalanmış bisküvileri ekle ve karıştır,
kelepçeli kek kalıbının tabanına yerleştir ve buzluğa koy, donsun.
Kabağı buharda haşla ve ez. Yumurta ve şekeri çırp, labne peyniri ve
kremayı ekle, karıştır, bisküvili kek kalıbına dök. Fırında 180 derece 45-55
dakika pişir. Üzeri çatlarsa kaşıkla düzeltebilirsin. Üzerini cevizle süsle.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder