21 Ocak 2016 Perşembe

Yeşil Mercimekli Börek



Malzemeler:

3 adet Yufka
1 bardak Yeşil Mercimek
1 adet Kuru Soğan
1 demet Maydanoz
2 adet Yumurta
½ çay bardağı Zeytinyağ
½ çay bardağı erimiş Tereyağ
1 şişe Madensuyu
2-3 tane Yeşil Soğan

Yapılışı:

Mercimeği bir gece önce suya bastırın. Sabah suyunu süzüp, az haşlayın. Soğanı küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar çevirin. Ateşi kapatıp ince doğranmış taze soğan, maydanoz ve mercimeği karıştırın. Birer kaşık kimyon, tuz ve karabiber ile tatlandır.
Yufkaları 3-4 parmak genişliğinde kes ve hazırladığın harcı içine koyarak sar.

Yumurta, tereyağ ve zeytinyağını çırp. Maden suyunu üzerine dök. Köpüklü halde böreklerin üstüne dök. Tepsiyi iki saat buzdolabında beklet. 200 derece fırında pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder