Malzemeler:
3
adet Yufka
1
bardak Yeşil Mercimek
1
adet Kuru Soğan
1
demet Maydanoz
2
adet Yumurta
½
çay bardağı Zeytinyağ
½
çay bardağı erimiş Tereyağ
1
şişe Madensuyu
2-3
tane Yeşil Soğan
Yapılışı:
Mercimeği bir gece önce suya bastırın. Sabah suyunu
süzüp, az haşlayın. Soğanı küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar
çevirin. Ateşi kapatıp ince doğranmış taze soğan, maydanoz ve mercimeği
karıştırın. Birer kaşık kimyon, tuz ve karabiber ile tatlandır.
Yufkaları 3-4 parmak genişliğinde kes ve
hazırladığın harcı içine koyarak sar.
Yumurta, tereyağ ve zeytinyağını çırp. Maden suyunu
üzerine dök. Köpüklü halde böreklerin üstüne dök. Tepsiyi iki saat buzdolabında
beklet. 200 derece fırında pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder