Malzemeler:
3
demet Maydanoz
1
demet Kara Lahana
1.5
bardak Pirinç
1.5
kilo Hamsi
2
adet Soğan
125
gr. Tereyağ
Yapılışı:
1
bağ kara lahana ve 3 bağ maydanoz çok ince kıyılacak. Kara lahana az tuzla
biraz ovulacak. 2 orta boy soğan küçük kare şeklinde doğranacak. 1.5 su bardağı
pirinç (ıslatılmaz sadece yıkanır) ve 1,5 kiloya yakın kılçığı çıkarılmış hamsi
hepsi bir tencerede harmanlanacak. Pişmesi önemli. 1 su bardağı kaynar suyu
kenarından tencereye koy. Altına amyant koyduğun bir ocakta ilk 3 dakika harlı, sonra 3 dakika orta,
sonra da kısık ateşte toplam 50-60 dakika pişir. 125 gr tereyağını erit,
köpürted. Tencerenin kapağını açıp, yağı dök. Güzelce karıştır. Tencereyi
ocaktan al. Üstüne kağıt havlu koyup pilav gibi dinlendir. Bu yemekle en iyi
mısır ekmeği ve turşu gider unutma.
Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder