21 Ocak 2016 Perşembe

Hamsi Dible




Malzemeler:

3 demet Maydanoz
1 demet Kara Lahana
1.5 bardak Pirinç
1.5 kilo Hamsi
2 adet Soğan
125 gr. Tereyağ

Yapılışı:

1 bağ kara lahana ve 3 bağ maydanoz çok ince kıyılacak. Kara lahana az tuzla biraz ovulacak. 2 orta boy soğan küçük kare şeklinde doğranacak. 1.5 su bardağı pirinç (ıslatılmaz sadece yıkanır) ve 1,5 kiloya yakın kılçığı çıkarılmış hamsi hepsi bir tencerede harmanlanacak. Pişmesi önemli. 1 su bardağı kaynar suyu kenarından tencereye koy. Altına amyant koyduğun bir ocakta  ilk 3 dakika harlı, sonra 3 dakika orta, sonra da kısık ateşte toplam 50-60 dakika pişir. 125 gr tereyağını erit, köpürted. Tencerenin kapağını açıp, yağı dök. Güzelce karıştır. Tencereyi ocaktan al. Üstüne kağıt havlu koyup pilav gibi dinlendir. Bu yemekle en iyi mısır ekmeği ve turşu gider unutma.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder