Malzemeler:
5 adet orta boy Pancar
1 adet Armut
Zeytinyağı
Limon
Sarımsak
Yapılışı:
Pancarların kabuklarını soyup, bol suda
yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğuduktan sonra yuvarlak yuvarlak dilimleyin.
Üzerine Limonun kabuğunu iri iri rendeleyin, 6 diş sarımsağı yuvarlak doğrayın,
bir limonun suyunu, iki kaşık zeytinyağı ve bir çay kaşığı tuz dökün.
Pancarların üzerini örtecek kadar haşlama suyundan da koyarak koyduğunuz kabın
ağzını kapatın. Bir gece dolapta
beklesin.
Kabuklarını soyup yuvarlak doğradığınız armutu
pancarların arasına koyarak dizin. Üzerine çok az pancarın suyundan koyup file
bademle süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder