11 Haziran 2016 Cumartesi

Armutlu Pancar Salatası


Malzemeler:

5 adet orta boy Pancar
1 adet Armut
Zeytinyağı
Limon
Sarımsak

Yapılışı:

Pancarların kabuklarını soyup, bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğuduktan sonra yuvarlak yuvarlak dilimleyin. Üzerine Limonun kabuğunu iri iri rendeleyin, 6 diş sarımsağı yuvarlak doğrayın, bir limonun suyunu, iki kaşık zeytinyağı ve bir çay kaşığı tuz dökün. Pancarların üzerini örtecek kadar haşlama suyundan da koyarak koyduğunuz kabın ağzını kapatın.  Bir gece dolapta beklesin.

Kabuklarını soyup yuvarlak doğradığınız armutu pancarların arasına koyarak dizin. Üzerine çok az pancarın suyundan koyup file bademle süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder