Malzemeler:
1 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığından az tuz
Yarım paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığından az tuz
Yarım paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1.5 su bardağı haşlanmış yeşil
mercimek
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
İç harcını
hazırlamak için; soğan küp şeklinde doğranıp zeytinyağı ile
pembeleşinceye kadar kavrulur. Haşlanmış mercimek, tuz, karabiberi eklenip
karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapılır, 12
tane bezeye ayrılır ve 20 dakika dinlendirilir. Her bir beze tabak büyüklüğünde
açılır aralarına nişasta sürülerek üst üste konulur. Daha sonra hepsi birlikte
ince bir şekilde açılır ve üzeri çok az tereyağı ile yağlanır tam ortadan 2’ye
kesilir, daha sonra uzunlamasına 9 parçaya kesilir. Her bir şeritin uç kısmına mercimekli
iç konulur ve muska şeklinde sarılır. Üzerine kalan tereyağı dökülür ve yumurta
sarısı sürülüp, susam ve haşhaş ile süsleyip 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder