12 Haziran 2016 Pazar

Mercimekli Muska Böreği



Malzemeler:
1 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığından az tuz
Yarım paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

 İç harcı için:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1  adet orta boy soğan
1.5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

İç harcını hazırlamak için; soğan küp şeklinde doğranıp zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Haşlanmış mercimek, tuz, karabiberi eklenip karıştırılır ve soğumaya bırakılır.


Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapılır, 12 tane bezeye ayrılır ve 20 dakika dinlendirilir. Her bir beze tabak büyüklüğünde açılır aralarına nişasta sürülerek üst üste konulur. Daha sonra hepsi birlikte ince bir şekilde açılır ve üzeri çok az tereyağı ile yağlanır tam ortadan 2’ye kesilir, daha sonra uzunlamasına 9 parçaya kesilir. Her bir şeritin uç kısmına mercimekli iç konulur ve muska şeklinde sarılır. Üzerine kalan tereyağı dökülür ve yumurta sarısı sürülüp, susam ve haşhaş ile süsleyip 180’de üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder