Malzemeler:
6 adet Enginar
2 adet Yeşil Elma
Nane , dereotu
Nane , dereotu
Zeytinyağı
Limonsuyu
Yapılışı:
Enginarları zeytinyağ, limon suyu, tuz, su ve 8 – 10 tane
arpacık soğan koyarak pişirin.
Soğuduktan sonra her enginarı 8 – 10 parçaya bölün. 2
adet yeşil elmayı soyup küp küp doğrayıp enginarların içine katın. (Elmaları
kesince, kararmaması için, üzerlerine
biraz limon suyu ilave edin.) Üzerine limon, zeytinyağı ve birazda enginarın
pişme suyundan dökün.
Servisten hemen önce ince doğranmış nane ve dereotunu
üzerine serpip, kavrulmuş çam fıstığı ile süsleyin. (Çam fıstığı yoksa iri
dövülmüş ceviz ile de süsleyebilirsiniz)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder