12 Haziran 2016 Pazar

Enginar Salatası


Malzemeler: 

6 adet Enginar
2 adet Yeşil Elma
Nane , dereotu
Zeytinyağı
Limonsuyu

Yapılışı:

Enginarları zeytinyağ, limon suyu, tuz, su ve 8 – 10 tane arpacık soğan koyarak pişirin.
Soğuduktan sonra her enginarı 8 – 10 parçaya bölün. 2 adet yeşil elmayı soyup küp küp doğrayıp enginarların içine katın. (Elmaları kesince, kararmaması için,  üzerlerine biraz limon suyu ilave edin.) Üzerine limon, zeytinyağı ve birazda enginarın pişme suyundan dökün.
Servisten hemen önce ince doğranmış nane ve dereotunu üzerine serpip, kavrulmuş çam fıstığı ile süsleyin. (Çam fıstığı yoksa iri dövülmüş ceviz ile de süsleyebilirsiniz)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder