23 Nisan 2013 Salı

Bohça Böreği




2 yufkayı üst üste koyup pasta tabağı büyüklüğünde yuvarlak olarak kesin. Aralarında kalan parçaları sakın atmayın, bunları bohçaları bağlamak için kullanacağız. 

Bir irice soğanı kare şeklinde doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında birkaç dakika pembeleşene kadar pişirin. Bir kutu beyaz mantarı kalın zar şeklinde doğrayıp soğanlarla karıştırın. Mantarlar su verirse suyunu çekmesi için ateşi biraz açabilirsiniz. İçine tuz ve karabiber koyun. Mantarları soğanlarla karıştırdıktan sonra 1-2 dakika sonra ateşin altını kapatın ( suyunu çektirip). Bu karışıma isteğe göre yeşilbiber, salam veya pastırma da koyabilirsiniz.
 
Yuvarlak kesilmiş iki yufka üstüne ( ben yufka arasına ayrıca yağ sürmüyorum, isteyen sürebilir) yukarıdaki harçtan koyup parça yufkalarla bohçayı bağlayın. Bitim yerlerini su ile yapıştırabilirsiniz. Yufkanın üstüne zeytinyağı sürüp ( üstüne haşhaş, susam vs serpebilirsiniz) 180 derece fırında üstü ve altı kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder