Hamur malzemesi:
-1,5 su bardağı un
-3 yumurta
-1 su bardağı
şeker
-1/2 limon kabuğu
ince rende
-1/2 limon suyu
-1,5 su bardağı
un
-1 paket kabartma
tozu
- kurutulmuş
gonca gül (çay olarak satılıyorlar)
İç kreması/muhallebisi:
-1 su bardağı
şeker
-1/2 limon kabuğu
ince rende
-1/2 limon suyu
-2 çorba kaşığı
un
-1 çorba kaşığı
mısır nişastası
-1 yumurta
-1,5 su bardağı
su
-1/4 çay kaşığı
pembe gıda boyası veya biraz çilek ezmesi
Yapılışı:
Öncelikle iç
krema hazırlanır. Bunun için şeker ve yumurta iyice çırpılır. İçine un,
nişasta, su, limon suyu ve limon kabuğu atılır. Devamlı karıştırılarak dibi
tutmayacak şekilde koyu muhallebi kıvamında pişirilir. Hafif soğuyunca içine
bir çay kaşığının ucu ile pembe gıda boyası veya biraz çilek ezmesi konularak
karıştırılır ve böylece muhallebi pembeye dönüştürülür.
Hamur için
yumurta şeker ile biraz karıştırılır. Geriye kalan malzeme ilave edilir (en son
elenmiş un konulur). Kek kabına dökülen hamur 180 derecede pişirilir. Fırından
çıkan kek soğuyunca ortadan enlemesine ikiye kesilir. Arasına iç malzemesi-
pembe muhallebi- konulur. Üstüne geriye kalan muhallebi konularak kuru gonca
güllerle süslenir ( isteyen hamuruna 40 gr kadar kuru gül yaprakları
katabilir). Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder