29 Nisan 2013 Pazartesi

Gonca GüllüPasta



Hamur malzemesi:

-1,5 su bardağı un
-3 yumurta
-1 su bardağı şeker
-1/2 limon kabuğu ince rende
-1/2 limon suyu
-1,5 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
- kurutulmuş gonca gül (çay olarak satılıyorlar)
 

İç kreması/muhallebisi: 

-1 su bardağı şeker
-1/2 limon kabuğu ince rende
-1/2 limon suyu
-2 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı mısır nişastası
-1 yumurta
-1,5 su bardağı su
-1/4 çay kaşığı pembe gıda boyası veya biraz çilek ezmesi


Yapılışı:

Öncelikle iç krema hazırlanır. Bunun için şeker ve yumurta iyice çırpılır. İçine un, nişasta, su, limon suyu ve limon kabuğu atılır. Devamlı karıştırılarak dibi tutmayacak şekilde koyu muhallebi kıvamında pişirilir. Hafif soğuyunca içine bir çay kaşığının ucu ile pembe gıda boyası veya biraz çilek ezmesi konularak karıştırılır ve böylece muhallebi pembeye dönüştürülür. 

Hamur için yumurta şeker ile biraz karıştırılır. Geriye kalan malzeme ilave edilir (en son elenmiş un konulur). Kek kabına dökülen hamur 180 derecede pişirilir. Fırından çıkan kek soğuyunca ortadan enlemesine ikiye kesilir. Arasına iç malzemesi- pembe muhallebi- konulur. Üstüne geriye kalan muhallebi konularak kuru gonca güllerle süslenir ( isteyen hamuruna 40 gr kadar kuru gül yaprakları katabilir). Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder