29 Nisan 2013 Pazartesi

Çerezli Kurabiye


Malzemeler:

-       1 su bardağı şeker
-       250 gr tereyağı
-       1 çay bardağı az çekilmiş Antep fıstığı
-       1 çay bardağı az çekilmiş fındık
-       1 çay bardağı az çekilmiş ceviz
-       1 çay bardağı az çekilmiş badem
-       1 su bardağı nişasta
-       1 paket kabartma tozu
-       1 kahve fincanı süt
-       2 su bardağı un
 

Yapılışı:

 Tereyağını eritip içine sırasıyla şeker, mısır nişastası, tüm kuru yemişleri koyun. Un ve kabartma tozunu koyduktan sonra sütü yavaş yavaş ilave edin (hamur kuru yemişler yüzünden homojen olmuyor). Yaklaşık 24 adet yuvarlak kurabiyeyi oluşturun. 200 derece fırında 15-20 dakikada pembeleşince fırından çıkarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder