Malzemeler:
-1 kilo kabak
-1 adet havuç
-2 çorba kaşığı
zeytinyağı
-2 çorba kaşığı
un
-Tuz
Sos:
-1 çorba kaşığı
mayonez
-2-3 diş
sarımsak- isteğe bağlı
-5 çorba kaşığı
süzme yoğurt
-1 su bardağı
kıyılmış ceviz
-1/2 demet
dereotu
-Arzu eden
kornişon turşusu koyabilir
Yapılışı:
Kabağı soyup,
rendeleyip, sıkıp, süzgece alın. Havuçları rendeleyip zeytinyağında hafifçe
soldurun. Kabağı ve tuzu ilave edip soteleyin. 2-3 dakika sonra ateşten alıp
soğumaya bırakın. Sosun tüm malzemesini karıştırıp ekleyin. Üzerini birkaç dal
dereotu, yarım ceviz ve küçük domateslerle süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder