26 Nisan 2013 Cuma

Havuçlu Kabak Salatası


Malzemeler:

-1 kilo kabak
-1 adet havuç
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-2 çorba kaşığı un
-Tuz
 

Sos:

-1 çorba kaşığı mayonez
-2-3 diş sarımsak- isteğe bağlı
-5 çorba kaşığı süzme yoğurt
-1 su bardağı kıyılmış ceviz
-1/2 demet dereotu
-Arzu eden kornişon turşusu koyabilir

 
Yapılışı: 

Kabağı soyup, rendeleyip, sıkıp, süzgece alın. Havuçları rendeleyip zeytinyağında hafifçe soldurun. Kabağı ve tuzu ilave edip soteleyin. 2-3 dakika sonra ateşten alıp soğumaya bırakın. Sosun tüm malzemesini karıştırıp ekleyin. Üzerini birkaç dal dereotu, yarım ceviz ve küçük domateslerle süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder