28 Ocak 2014 Salı

Brokoli Çorbası



Malzemeler:

-        750 gr. Brokoli
-        ½ lt. Süt
-        1 çorba kaşığı Un
-        1 çorba kaşığı Tereyağı
-        Tuz, karabiber
-        2 çorba kaşığı Parmesan peyniri rendesi
Yapılışı:
-        Brokoliyi 15 dakika kadar buharda haşlayın. Küçük çiçeklerinden bir kase ayırdıktan sonra kalanını blender de ezin.
-        Tencereye koyduğunuz tereyağı eridikten sonra unu koyun ve birlikte kavurun. Sütü yavaşça dökün kaynayınca içine brokoliyi koyun. Katılığına bakarak, yaklaşık 300 -400 ml. kaynamış su ekleyerek kıvamını ayarlayın. Eğer evinizde tavuk suyu varsa bir çay bardağı kadar ekleyebilirsiniz.
-        Dilerseniz; Zeytinyağında kırmızıbiberi kavurup çorbanızın üzerine dökün. Rendelenmiş Parmesan peynirini de ekleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder