Malzemeler:
-
750
gr. Brokoli
-
½
lt. Süt
-
1
çorba kaşığı Un
-
1
çorba kaşığı Tereyağı
-
Tuz,
karabiber
-
2
çorba kaşığı Parmesan peyniri rendesi
Yapılışı:
-
Brokoliyi
15 dakika kadar buharda haşlayın. Küçük çiçeklerinden bir kase ayırdıktan sonra
kalanını blender de ezin.
-
Tencereye
koyduğunuz tereyağı eridikten sonra unu koyun ve birlikte kavurun. Sütü yavaşça
dökün kaynayınca içine brokoliyi koyun. Katılığına bakarak, yaklaşık 300
-400 ml. kaynamış su ekleyerek kıvamını ayarlayın. Eğer evinizde tavuk suyu
varsa bir çay bardağı kadar ekleyebilirsiniz.
-
Dilerseniz;
Zeytinyağında kırmızıbiberi kavurup çorbanızın üzerine dökün. Rendelenmiş
Parmesan peynirini de ekleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder