17 Ocak 2014 Cuma

Ispanaklı Kiş



Hamuru:

2 yemek kaşığı dolusu yoğurt, ½ paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz, 100-125 gr Becel ( oda sıcaklığında, eritilmeyecek) ve aldığı kadar un ( 2 bardak artı 1/3 bardak) ile iyice yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın ( sert olmamalı). Sonra bu hamuru buzdolabında ( buzlukta DEĞİL) en az yarım saat bekletin. 

Üstü:

1 kg ıspanak, 2 büyük soğanı az zeytinyağı ile pişirip  1/5 su bardağı rendelenmiş dil peyniri koyun. 

Yapılışı:

Sonra hamuru buzdolabından alıp, merdane ile açın. 30 cm çapındaki tepsiyi iyice yağladıktan sonra hamuru kenarlarını da kapsayacak şekilde yerleştirin. Sonra iç malzemesini içine güzelce yayın. Fırına atmadan 2 yumurta ile ½ paket kremayı iyice çırpıp üstüne dökün. Üstü sulu sulu olmalı.175 derece fırında 30 dakika civarında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder