Hamuru:
2 yemek kaşığı dolusu
yoğurt, ½ paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz, 100-125 gr Becel ( oda
sıcaklığında, eritilmeyecek) ve aldığı kadar un ( 2 bardak artı 1/3 bardak) ile
iyice yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın ( sert
olmamalı). Sonra bu hamuru buzdolabında ( buzlukta DEĞİL) en az yarım saat
bekletin.
Üstü:
1 kg ıspanak, 2 büyük
soğanı az zeytinyağı ile pişirip 1/5 su bardağı rendelenmiş dil
peyniri koyun.
Yapılışı:
Sonra hamuru buzdolabından
alıp, merdane ile açın. 30 cm
çapındaki tepsiyi iyice yağladıktan sonra hamuru kenarlarını da kapsayacak
şekilde yerleştirin. Sonra iç malzemesini içine güzelce yayın. Fırına
atmadan 2 yumurta ile ½ paket kremayı iyice çırpıp üstüne dökün. Üstü sulu sulu
olmalı.175 derece fırında 30 dakika civarında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder