28 Ocak 2014 Salı

Mercimekli Enginar





Malzemeler:
-        8 adet Enginar
-        250 gr. Mercimek
-        1 adet Avokado
-        2 adet közlenmiş Kırmızı Biber
-        ½ demet Dereotu
-        1 yemek kaşığı Kapari
-        2 Limon suyu
-        Zeytinyağı

Yapılışı:
-        Enginarları 3 kaşık zeytinyağı, bir limonun suyu, birer tatlı kaşığı tuz ve şeker ve biraz su ekleyerek pişirin.
-        Mercimekleri çok ezmeden bol suda haşlayıp süzün. İçine küçük doğranmış avokado, közlenmiş kırmızıbiber ve dereotunu ekleyin. Kaparileride ekledikten sonra limon suyu, zeytinyağı ve tuzunu karıştırın.

-        Mercimekli karışımı enginarların üstüne doldurun ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder