Malzemeler:
8 Yumurta
325gr. Şeker
1lt. Süt
Yarım paket vanilya
Yapılışı:
-
4
çorba kaşığı şekeri küçük bir kabın içinde hafifçe karıştırarak karamel yapın.
Fırına koyabileceğiniz büyükçe bir cam kabın dibine karameli dökün.
-
Sütü
kaynatıp, ateşi kapattıktan sonra içine vanilyayı katıp karıştırın ve
ılınmasını bekleyin.
-
Kalan
şekeri ve yumurtaları iyice çırpın.
-
Yumurta
karışımına sütü yavaş yavaş karıştırın ve bu karışımı karameli koyduğunuz kaba
boşaltın.
-
Bu
kabı içine sıcak su doldurduğunuz fırın kabının içine oturtun.
-
170
derecelik fırında bir saat ( belki biraz daha fazla iyice katılaşıncaya kadar)
pişirin.
-
4-5
saat buzdolabında dinlendirdikten sonra ters çevirerek servis yapın.
Not:
-
Ben
bir saat pişirdiğimde tam katılaşmamıştı ama buzdolabında istediğim kıvama
gelir diye düşünüp fırından çıkardığımdan ters çevirdiğimde fotoğrafta
görüldüğü gibi ortası içine çöktü, istediğim kubbe formunda olmadı. 15-20
dakika daha fırında kalmalıydı.
-
İstenirse
küçük kaplara da yapılabilir. Bu tariften 12-13 tane çıkar.
-
Karışıma
istenirse limon rendesi veya portakal rendesi de eklenebilir, güzel bir tat
verir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder