27 Ocak 2014 Pazartesi

Krem Karamel


 

Malzemeler:

8 Yumurta
325gr. Şeker
1lt. Süt
Yarım paket vanilya
Yapılışı:

-        4 çorba kaşığı şekeri küçük bir kabın içinde hafifçe karıştırarak karamel yapın. Fırına koyabileceğiniz büyükçe bir cam kabın dibine karameli dökün.
-        Sütü kaynatıp, ateşi kapattıktan sonra içine vanilyayı katıp karıştırın ve ılınmasını bekleyin.
-        Kalan şekeri ve yumurtaları iyice çırpın.
-        Yumurta karışımına sütü yavaş yavaş karıştırın ve bu karışımı karameli koyduğunuz kaba boşaltın.
-        Bu kabı içine sıcak su doldurduğunuz fırın kabının içine oturtun.
-        170 derecelik fırında bir saat ( belki biraz daha fazla iyice katılaşıncaya kadar) pişirin.
-        4-5 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra ters çevirerek servis yapın.

Not:
-        Ben bir saat pişirdiğimde tam katılaşmamıştı ama buzdolabında istediğim kıvama gelir diye düşünüp fırından çıkardığımdan ters çevirdiğimde fotoğrafta görüldüğü gibi ortası içine çöktü, istediğim kubbe formunda olmadı. 15-20 dakika daha fırında kalmalıydı.
-        İstenirse küçük kaplara da yapılabilir. Bu tariften 12-13 tane çıkar.
   Karışıma istenirse limon rendesi veya portakal rendesi de eklenebilir, güzel bir tat verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder