28 Ocak 2014 Salı

Dolgulu Köfteler




Malzemeler:

750 gr. Kıyma (tercihan orta yağlı)
2 Soğan
2 Dilim bayat Ekmek
4 çay kaşığı Tuz
2 şer çay yenibahar, karabiber, kimyon, tarçın
1 şişe Garnitür (Havuç, bezelye, patates)
 
Yapılışı:

-        Önce bayat ekmekleri daha sonra soğanları rondoda iyice çekip baharatlarla birlikte kıymaya karıştırın. İyice yoğurarak köfte hamuru elde edin. (Ya da kendi bildiğiniz köfteyi hazırlayın). İsterseniz köftenize bir avuç kadar file badem veya temizlenmiş yeşil fıstıkda ekleyebilirsiniz, daha lezzetli ve şık oluyor.
-        Bir şişe konserve garnitürü iyice sudan geçirip süzün. İçine bir çay kaşığı kırmızıbiber, bir tatlı kaşığı kuş üzümü, file badem ve kırık ceviz koyun. Varsa bir yemek kaşığıda parmesan rende katın ve karıştırın.
-        Köfteden küçük bir parça alıp avucunuzun içinde bastırarak açın içine garnitürü koyup kenarlarını kapatarak yuvarlak hale getirin.
-        Hazırladığınız köfteleri hafifçe yağladığınız borcama dizin. ( büyüklüğüne göre 15-20 adet hazırlayabilirsiniz)
-        Yarım çay bardağı zeytinyağının içine bir çorba kaşığı salça ve bir çay kaşığı biber salçası koyup karıştırın ve köftelerin üzerine sürün.
-        180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.

Not:
-        Bu tarif benim rulo köfte tarifimdir. Bütün olarak yapıp dilim dilim keserek de servis yapabilirsiniz. Sizin kendi rulo köfte tarifinizide kullanabilirsiniz.
-    Aynı tarifi garnitür yerine içine peynir ve ıspanak koyarak da yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder