Malzemeler:
750 gr. Kıyma
(tercihan orta yağlı)
2 Soğan
2 Dilim bayat Ekmek
4 çay kaşığı Tuz
2 şer çay
yenibahar, karabiber, kimyon, tarçın
1 şişe Garnitür
(Havuç, bezelye, patates)
Yapılışı:
-
Önce
bayat ekmekleri daha sonra soğanları rondoda iyice çekip baharatlarla birlikte
kıymaya karıştırın. İyice yoğurarak köfte hamuru elde edin. (Ya da kendi
bildiğiniz köfteyi hazırlayın). İsterseniz köftenize bir avuç kadar file badem
veya temizlenmiş yeşil fıstıkda ekleyebilirsiniz, daha lezzetli ve şık oluyor.
-
Bir
şişe konserve garnitürü iyice sudan geçirip süzün. İçine bir çay kaşığı
kırmızıbiber, bir tatlı kaşığı kuş üzümü, file badem ve kırık ceviz koyun.
Varsa bir yemek kaşığıda parmesan rende katın ve karıştırın.
-
Köfteden
küçük bir parça alıp avucunuzun içinde bastırarak açın içine garnitürü koyup
kenarlarını kapatarak yuvarlak hale getirin.
-
Hazırladığınız
köfteleri hafifçe yağladığınız borcama dizin. ( büyüklüğüne göre 15-20 adet
hazırlayabilirsiniz)
-
Yarım
çay bardağı zeytinyağının içine bir çorba kaşığı salça ve bir çay kaşığı biber
salçası koyup karıştırın ve köftelerin üzerine sürün.
-
180
derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.
Not:
-
Bu
tarif benim rulo köfte tarifimdir. Bütün olarak yapıp dilim dilim keserek de
servis yapabilirsiniz. Sizin kendi rulo köfte tarifinizide kullanabilirsiniz.
- Aynı tarifi garnitür
yerine içine peynir ve ıspanak koyarak da yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder