Resmini aşağıdaki fotoğrafta Elma Kurabiyeler
ve Pancake’lerin arkasında çiçeklerin altında gördüğünüz Demet usulü İçli
Köfte:
Malzemeler:
½ kg irmik
100 gr ceviz
250 gr. kıyma
125 gr becel
1 demet maydanoz
1demet dereotu
Tuz ve
karabiber
Yapılışı:
Kıymayı ince doğranmış soğan ile kavur. İçine
küçük parçalara kırılmış (toz haline gelmemeli) cevizi, ince doğranmış maydanoz
ve dereotunu karıştır, tuz ve karabiberi ilave edip kenara koy.
İrmik ve yağı bir kenarda mixer ile çırp. (yağ
oda sıcaklığında olmalı, eritilmemeli). Yavaş yavaş bu hamuru kulak memesi
kıvamına getirecek kadar su ilave ederek elle yoğur. (Hamura biraz tuz da
koymalı). Daha sonra bir ceviz
büyüklüğünde parça koparıp avucunun içinde ortasını diğer elinin parmağıyla
delerek içi boş bir büyük yumurta şekline getir. Bu boşluğa hazırlamış olduğun
kıyma harcını doldur ve yumurtanın tepesini (irmik hamurunu) birbirine
yapıştırarak kapa. Tüm köfteler bittiğinde derin yağda kızart. Afiyet olsun.
Not: köfteler derin dondurucuda uzun süre
saklanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder