16 Ocak 2014 Perşembe

İçli Köfte


Resmini aşağıdaki fotoğrafta Elma Kurabiyeler ve Pancake’lerin arkasında çiçeklerin altında gördüğünüz Demet usulü İçli Köfte:

Malzemeler:
 
½ kg irmik
100 gr ceviz
250 gr. kıyma
125 gr becel
1 demet maydanoz
1demet dereotu
 Tuz ve karabiber  

Yapılışı:

Kıymayı ince doğranmış soğan ile kavur. İçine küçük parçalara kırılmış (toz haline gelmemeli) cevizi, ince doğranmış maydanoz ve dereotunu karıştır, tuz ve karabiberi ilave edip kenara koy.

İrmik ve yağı bir kenarda mixer ile çırp. (yağ oda sıcaklığında olmalı, eritilmemeli). Yavaş yavaş bu hamuru kulak memesi kıvamına getirecek kadar su ilave ederek elle yoğur. (Hamura biraz tuz da koymalı).  Daha sonra bir ceviz büyüklüğünde parça koparıp avucunun içinde ortasını diğer elinin parmağıyla delerek içi boş bir büyük yumurta şekline getir. Bu boşluğa hazırlamış olduğun kıyma harcını doldur ve yumurtanın tepesini (irmik hamurunu) birbirine yapıştırarak kapa. Tüm köfteler bittiğinde derin yağda kızart. Afiyet olsun. 

Not: köfteler derin dondurucuda uzun süre saklanabilir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder