22 Mart 2012 Perşembe

Kahve Likörlü Kek


Malzemeler:

 -12 çorba kaşığı su
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı toz şeker
-4 yumurta
-1.5 su bardağı un
-4 çorba kaşığı kakao
-1 paket kabartma tozu
-1/2 su bardağı süt
-1 çay kaşığı tuz
-3 veya 4 çorba kaşığı kahve likörü
-25  gr bitter çikolata


Yapılışı:


-Yumurtaların akları ve sarıları ayrılır. Sıvıyağ, su, tozşeker ve kakao bir tencerede kısık ateşte pişirilir. Ilınınca yumurta sarıları eklenip, mikserle çırpılır. Karışımdan 1 su bardağı ayrılıp, buzdolabında saklanır

-Yumurta akları bir çay kaşığı tuz ile birlikte yaklaşık 20 dakika çırpılıp kar haline getirilir ve kakaolu karışım buna eklenir. Elenmiş un ve kabartma tozu yavaşça bu karışıma eklenip, spatula ile özenle karıştırılır ( içindeki kabarcıklar muhafaza edilmeli).

-Yağlanmış kelepçeli kaba karışım dökülüp  önceden ısıtılmış175 derece fırında 35 dakika civarında pişirilir. Fırından aldıktan 5 dakika sonra üzerine süt ve likör karışımı gezdirilir ( hamurun yumuşak olmasını istemiyorsanız sadece likörde dökebilirsiniz).

-Misafire ikram etmeden önce buzdolabında bekletilip, katılaşan bir bardak kakaolu karışım üzerine muntazam sürülür. İstenirse en üstüne bitter çikolata rende yapılır veya çeşitli berry’lerle süslenir ( orman meyvesi ve gümüş renkli bademler de şık oluyor).


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder