Malzemeler:
-1 küçük çay bardağı buğday nişastası
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 paket vanilya
-1 çay bardağı çekilmiş kavrulmuş fındık
-100 gr kadar renkli Koska meyve şekeri
Yapılışı:
-Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekerini ve vanilyayı karıştırın. Daha sonra nişasta, fındık ve unu ekleyip hamur toparlanana kadar yoğurun.
-Hamuru uzun rulo yapıp, ceviz büyüklüğünde kesin. Her bir parçayı avucunuzde toplar haline getirip, üstüne hafif basın.
-Her bir kurabiyenin üstüne bir meyve şekerini basarak yerleştirin.
-Yağlanmış fırın tepsisine dizilen kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri hafif pembeleşip, meyve şekerleri biraz eriyinceye kadar pişirin. Afiyet olsun. LEYLA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder