29 Mart 2012 Perşembe

Çin Böreği


Malzemeler:
 

-200 gr. Kıyma
- Soğan
-Tereyağı
-Karabiber
-Havuç
-Kereviz
-Pırasa'nın beyazı
-Dövülmüş Ceviz
-Tarçın
-Kimyon
-Yufka
-Yumurta
-Galeta unu


Hazırlanışı:


-Kıyma, soğan, tereyağı, karabiber ile kavrulur.
-Havuç ve kereviz rendelenir. Pırasanın beyazı ince ince doğranır. Hepsi birlikte tereyağında döndürülür.
-Kavrulmuş kıyma, tarçın, kimyon ve ceviz ile sebzeler karıştırılır. 
-Yufka yağlanır, ikiye katlanır, altıya bölünüp, hazırladığımız içi kalın sigara böreği olacak şekilde sararız.
-Yumurtayı çırpıp, Çin böreğini önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak fırın tepsisine dizilir.
-200 derecede pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder