Malzemeler:
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-4 su bardağı mısır unu ( fırında kurutulmuş tercih edilir- Karadeniz’de buna fırın darısı denir)
-1/2 su bardağı buğday unu
-1 paket kabartma tuzu
-1 su bardağı çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin
-7 adet kuru domates
-1 tatlı kaşığı kekik
-1 su bardağı sıcak su
-Kuru domatesleri sıcak suda haşlayıp, iyice süzün, kurulayın ve dörde bölün.
-Yumurta, süt, sıvıyağ, toz şeker ve tuzu karıştırın. Mısır unu, buğday unu ve kabartma tozunu ekleyerek karışıma ilave edin.-Doğranmış domatesleri, zeytinleri ve kekiği ilave edin. Böylece sert bir hamur elde edeceksiniz. Buna sıcak suyu ilave edip oldukça yumuşak bir karışım elde edin ( gerekirse daha fazla su konulabilir). Hamur biraz akışkan olmalı –kek hamuru gibi.
-Hamuru yağlanmış tepsiye ( ben dikdörtgen kap seviyorum) akıtın ve 170 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun. LEYLA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder