27 Aralık 2013 Cuma

Kiraz Kavurması





Dünyada kirazın anavatanı Giresun' dur. Yörede özellikle yıllanmış büyük (açık kırmızı renkte meyveli) dalbastı kiraz ağaçlarıboldur.
Bunlar mevsiminde kavanozlara tuzlanarak salamura yapılır.

1- Kiraz tuzlusunu çekirdeklerini çıkardıktan sonra soğuk suya koy. Sık sık suyunu değiştirerek beklet, tuzu çıkınca süzdür.
2-Soğanları hilal şeklinde doğra ( orta boy servis kâsesi için 3 orta boy soğan ) tereyağında hafif kavur.
3-Kirazları içine koy, kavurmaya devam et. İneceğine yakın yeşil soğan ilave et, az çevir, rengi kaybolmasın.
 
Sıcak servis yapınız. Tadını merak ediyorsanız tatlı bir lezzet almazsınız. Güzel kavrulmuş bir mantar rengi ve lezzetinde. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder