29 Aralık 2013 Pazar

Zeliha'nın Evinde


Okumayı seven bir grup olduğu kadar gezmeyi seven insanlar olduğumuz için yaz ve bayram gezilerinin yoğunluğu nedeniyle genelde Eylül başında başladığımız toplantılarımıza ancak bu sefer Ekim sonunda Zeliha’da toplanarak başladık. Yazın okuduğumuz Mo Yan’ın “Kızıl Darı Tarlaları” ve Stephen Greenblatt’ın “Sapma” kitaplarını tartışmak, yaz anılarımızı paylaşmak, Zeliha’nın yeni evini hayırlamak, hazırladığı lezzetli ve zevkli sofrada uzun uzun oturmamıza neden oldu. Kuru yufka böreği, Kiraz Kavurması, Galdirik Mücveri gibi Giresun yemekleri yanında hepimizin çok sevdiği, Zeliha’nın çok güzel yaptığı klasik Tavuk Salatası vardı.
Muzlo Rulo pasta ve Brownie ile ağızlarımız tatlandıktan sonra Çin gezisinden yeni dönen Yüksel’in getirdiği sert bir Çin likörü ile günü sonlandırdık. Çinli bir yazarın romanı da ancak böyle tartışılırdı….
Zeliha’ya yeni evinde sağlıklı ve keyifli bir yaşam dileriz.

(Zeliha’dan tarifler geç gelince bu yazınında sırası değişti, aşağıda tarifleri bulunan Ufuk’ta Zeliha’dan sonra toplanmıştık.)

2 yorum:

  1. Gerçekten sizlere özenmemek mümkün değil.Çok sağlam ve güzel bir dost olduğunuz çok belli Dilerim bu güzel dost bağınız hiç kopmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dilekleriniz için teşekkür ederiz.
      Sağlıklı ve mutlu bir yıl dileriz.

      Sil