1 Aralık 2013 Pazar

Ufuk'un Pizzası


Malzemeler:
 
1 paket maya
5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
Yeterince sıcak su ve zeytinyağı

 
Yapılışı: 

1 bardak ılık suyla, şeker ve mayayı bir kapta ıslatın, karıştırın ve 2-3 dakika bekleyin. Sonra un ve tuz ile yoğurun. Çok yumuşak bir hamur haline gelebilmesi için yoğururken kaşık kaşık sıcak su ekleyin. Ele yapışmayacak kıvamdayken bir kabın içine yerleştirin ve üstünü nemli bir bez ile gevşekçe örtün. Kap hamurun kabarmasına izin verecek boyutta olsun. Kalınca bir havlu ile kabı sarmalayın.
Yaklaşık 45 dakika sonra iyice kabarmış olmalı hamurunuz.... Pişireceğiniz tepsilere pişirme kâğıdı yayın ve üzerini zeytinyağı ile yağlayın. Hamurdan yeterli parça koparıp elinize alın ve avucunuza alacağınız zeytinyağı ile hamurun elinize yapışmasını önleyip tepsiye yayın.... Mümkün olduğunca ince olmasına çalışın çünkü tepsiye yerleştikten sonra da kabarmaya devam edecektir. 

Üzerine: 

Önce sıcak su ile boza kıvamında sulandırılmış domates salçasına biraz şeker ekleyerek hamurun üzerine yayın. Bolca kekik serpin. Arzuya göre parmesan, dil peyniri, taze kaşar karışımını rendeleyin. Mantarları ince ince doğrayın... Kurutulmuş ve zeytinyağında marine edilmiş domatesleri ince ince doğrayın. Sucuk, salam vs koyacaksanız önceden tavada çok az pişirin sonra hamurun üstüne yerleştirin ve 200 derecelik fırında pişirin......... Afiyetle ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder