Malzemeler:
1 paket maya
5 su bardağı un
1 su bardağı ılık
süt
1 tatlı kaşığı
şeker
1 tutam tuz
Yeterince sıcak
su ve zeytinyağı
Yapılışı:
1 bardak ılık
suyla, şeker ve mayayı bir kapta ıslatın, karıştırın ve 2-3 dakika bekleyin.
Sonra un ve tuz ile yoğurun. Çok yumuşak bir hamur haline gelebilmesi için
yoğururken kaşık kaşık sıcak su ekleyin. Ele yapışmayacak kıvamdayken bir kabın
içine yerleştirin ve üstünü nemli bir bez ile gevşekçe örtün. Kap hamurun
kabarmasına izin verecek boyutta olsun. Kalınca bir havlu ile kabı sarmalayın.
Yaklaşık 45
dakika sonra iyice kabarmış olmalı hamurunuz.... Pişireceğiniz tepsilere
pişirme kâğıdı yayın ve üzerini zeytinyağı ile yağlayın. Hamurdan yeterli parça
koparıp elinize alın ve avucunuza alacağınız zeytinyağı ile hamurun elinize
yapışmasını önleyip tepsiye yayın.... Mümkün olduğunca ince olmasına çalışın
çünkü tepsiye yerleştikten sonra da kabarmaya devam edecektir.
Üzerine:
Önce sıcak su ile
boza kıvamında sulandırılmış domates salçasına biraz şeker ekleyerek hamurun
üzerine yayın. Bolca kekik serpin. Arzuya göre parmesan, dil peyniri, taze kaşar
karışımını rendeleyin. Mantarları ince ince doğrayın... Kurutulmuş ve
zeytinyağında marine edilmiş domatesleri ince ince doğrayın. Sucuk, salam vs
koyacaksanız önceden tavada çok az pişirin sonra hamurun üstüne yerleştirin ve
200 derecelik fırında pişirin......... Afiyetle ....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder