1 Aralık 2013 Pazar

Ufuk'un Evinde


Uzun bir yaz tatilinden sonra yine toplandık. Ufuk’un zevkli sofrasında hem Oya Baydar’ın “ O Muhteşem Hayatınız” isimli romanını tartıştık hem de yeni tatlar denedik. Grubumuzun yarısı Italyanca derslerine gittiğinden Ufuk Italyan menüsü yapmıştı. Önce mozarella – domates, salam – zeytin ve sarımsaklı ekmek eşliğinde şarabımızı yudumladık.. Tartışmalar kitabın kahramanı Arya’nın Dersim’de yaşadığı ilişki üzerine yoğunlaştığında aşağıda tarifini bulacağınız pizza sıcak sıcak fırından çıktı.
Italyan menü çayın yanında “Tiramisu” ile devam etti. Onun yanında Ufuk’un nefis klasiklerinden “Kırmızı Erikli Tart” vardı. Tarifini blogumuzda Ufuk’un eski tarifleri arasında bulabilirsiniz.
Tartışma oldukça zevkli ve hararetli olunca uzun uzun masada oturduk. Tek eksiğimiz Beyza’nın yanımızda olmamasıydı. Geçirdiği bir kaza nedeniyle aramızda olamayan Beyza’ya da telefonla bağlanıp roman ile ilgili yorumlarını aldık. Günün sonunda daha önce “Erguvan Kapısı” adlı romanını okuduğumuz yazarın bu kitabını da sevdiğimiz fikrinde birleştik.
Beyza’nın çabucak iyileşip Aralık’ta bizimle olması dileği ile……
 

 

1 yorum:

  1. Cok tatlisiniz, böyle bir arkadas grubumun olmasini cok isterdim.

    YanıtlaSil