Malzemeler:
1 adet hazır Kek
Tabanı
1.5 paket Labne
1 adet mis Krema
3 yemek kaşığı un
kibrit kutusu
kadar Tereyağı
yaklaşık 1kg Süt
1 çay bardağı Toz
şeker
Vanilya
2 fincan Nescafe
2 yemek kaşığı
viski/konyak/amaretto
2 veya 3 yemek
kaşığı Kakao
Yapılışı:
Kek tabanlarını
ayırın ve herbirini birer fincan nescafe ile ıslatın. kahvenin içine bir kaşık
içki katın..... Bu sırada bir teflon tencerede 3 kaşık unla tereyağını
karıştırın ve kısık ateşte pembeleşmeyecek şekilde kavurun, 10 ila 15 dakika.
Sütü tencereye ekleyin, karıştırın. Topaklanan karışımı el mixerı ile ezin ve
karıştırarak pişirmeye devam edin. Çok koyu bir muhallebi kıvamına gelmesi için
gerekirse süt ekleyin veya biraz daha pişirin. Şekeri ve vanilyayı ekleyin.
Tadına bakın, isterseniz şeker ekleyin.
Karışım soğuyunca
mixer ile suyu süzdürülmüş labneyi ve tahta kaşıkla da çırpılıp koyulaşmış
kremayı ekleyin.
Kek tabanlarının
bir parçasını servis tabağına yerleştirin, üzerine karışımın yarısını boşaltın,
2.tabanı üzerine koyun ve kalan karışımı en üste sürün.Tel süzgeçten geçirerek
üzerine kakao serpin........Servisten önce en az 5 , 6 saat buzdolabında
bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder