1 Aralık 2013 Pazar

Tiramisu


Malzemeler: 

1 adet hazır Kek Tabanı
1.5 paket Labne
1 adet mis Krema
3 yemek kaşığı un
kibrit kutusu kadar Tereyağı
yaklaşık 1kg Süt
1 çay bardağı Toz şeker
Vanilya
2 fincan Nescafe
2 yemek kaşığı viski/konyak/amaretto
2 veya 3 yemek kaşığı Kakao
 

Yapılışı: 

Kek tabanlarını ayırın ve herbirini birer fincan nescafe ile ıslatın. kahvenin içine bir kaşık içki katın..... Bu sırada bir teflon tencerede 3 kaşık unla tereyağını karıştırın ve kısık ateşte pembeleşmeyecek şekilde kavurun, 10 ila 15 dakika. Sütü tencereye ekleyin, karıştırın. Topaklanan karışımı el mixerı ile ezin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Çok koyu bir muhallebi kıvamına gelmesi için gerekirse süt ekleyin veya biraz daha pişirin. Şekeri ve vanilyayı ekleyin. Tadına bakın, isterseniz şeker ekleyin.
Karışım soğuyunca mixer ile suyu süzdürülmüş labneyi ve tahta kaşıkla da çırpılıp koyulaşmış kremayı ekleyin.
Kek tabanlarının bir parçasını servis tabağına yerleştirin, üzerine karışımın yarısını boşaltın, 2.tabanı üzerine koyun ve kalan karışımı en üste sürün.Tel süzgeçten geçirerek üzerine kakao serpin........Servisten önce en az 5 , 6 saat buzdolabında bekletin.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder